V naší mikrobiologické laboratoři pěstujeme vlastní mléčné kultury, pro které používáme vhodný výběr kmenů z našich kultur a mikroorganismů, sahající až do roku 1979. Tyto bakterie se v mlékárenském průmyslu využívají jako čisté mléčné kultury k výrobě zakysaných mléčných výrobků, kefírů, zakysaných smetan, acidofilních mlék, jogurtů, tvarohů a sýrů.
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus je považován za nejdůležitější startovací mléčnou kulturu a v symbióze s Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus je využívána k výrobě jogurtů.
Na našem blogu najdete články Význam mléčných produktů a Čisté mléčné kultury.
![výroba_přidávání_mléčných_kultur](https://res.cloudinary.com/www-agrola-cz/w_1280,c_fill,q_auto:eco,f_auto,ar_16:9/auto-mapping-folder/2020/10/vyroba_pridavani_mlecnych_kultur-e1603624780301.jpg)