Blog

výroba_přidávání_mléčných_kultur

Mikrobiologická laboratoř

Čisté mléčné kultury (ČMK)

Pasterací se zničí nejenom patogenní zárodky, ale také mikroorganismy technologicky významné. Do pasterovaného mléka se pak přidávají technologicky užitečné mikroorganismy pro zajištění žádaných biochemických procesů, nutných k dosažení specifických vlastností jednotlivých…

Agrola laboratoř@2x

Laboratorní rozbory

Návod na odběr vzorku pitné vody

Den předem naplňte vzorkovnici A vodou a nechte zmrazit. Tato vzorkovnice slouží jako chladící vložka pro mikrobiologickou vzorkovnici. Jaká voda teče přímo z kohoutku? Naberte vodu přímo z kohoutku, jako byste si napouštěli…

laboratoř_vzorky

Laboratorní rozbory

Jak odebrat vzorek pro rozbor půdy

Při tomto postupu ušetříte náklady za odběr vzorku naším proškoleným vzorkařem. Je vhodný zejména pro zahrádkáře, kteří odebírají vzorek z malé plochy a výsledek slouží pouze pro jejich potřebu. 1.   …

skleněné_zkumavky

Laboratorní rozbory

Čištění studní po povodni

Povodně se naší zemi nevyhnuly ani letos a bohužel se týkají mnoha rodin. Jednou ze základních věcí, které je nezbytné provést, je sanace zatopené studny. Aby voda byla zase čistá a pitná,…

skleněné_zkumavky

Laboratorní rozbory

Čištění studní

Co dělat s novou studnou nebo novým vrtem? Především je nutné dlouhodobě čerpat vodu, aby z ní zmizel zákal. To nejlépe poznáme, nalijeme-li vodu do sklenice z čirého skla a podíváme se na ni…

výroba_přidávání_mléčných_kultur

Mikrobiologická laboratoř

Význam kysaných mléčných produktů

Ve výživě mají kysané mléčné produkty v porovnání se sladkým mlékem mnohé přednosti, jako je lepší stravitelnost díky činnosti mikroorganismů a lepší vstřebatelnost vápníku díky kyselině mléčné, která je v těchto výrobcích obsažena.