drevo-bg

MLÉKO

Plnotučné mléko stočíme do tanku a přidáme sušené odstředěné mléko.

half

Vzniklou směs pasterujeme, nebo‐li zahříváme, abychom zničili všechny nežádoucí mikroorganismy v mléce.

MLÉČNÉ KULTURY

Do směsi plnotučného a sušeného mléka přidáváme naše mléčné kultury.

img-phone

Mléčné kultury si pěstujeme sami ve vlastní mikrobiologické laboratoři.

ZAKYSÁVÁNÍ

Živé mikroorganismy mléčných kultur se v mléce začnou množit.

Jogurt brusinka

Jogurt i zákys zakysávají přímo ve skleničce, bez konzervantů a s vysokým obsahem vápníku a bílkovin.

Mléko v jogurtech je nehomogenizované. To znamená, že v něm necháváme od přírody nerovnoměrně rozložený tuk. Při zakysávání ve skleničce se tuk usazuje do horní vrstvy jogurtu. Zákys obsahuje mléko homogenizované, ve kterém tuk rovnoměrně rozmělňujeme, abychom udrželi jeho tekutou konzistenci.

Jogurt a zákys
bg-texture