MLÉKO
Plnotučné mléko stočíme do tanku a přidáme sušené odstředěné mléko.
Vzniklou směs pasterujeme, nebo‐li zahříváme, abychom zničili všechny nežádoucí mikroorganismy v mléce.
Plnotučné mléko stočíme do tanku a přidáme sušené odstředěné mléko.
Vzniklou směs pasterujeme, nebo‐li zahříváme, abychom zničili všechny nežádoucí mikroorganismy v mléce.
Do směsi plnotučného a sušeného mléka přidáváme naše mléčné kultury.
Mléčné kultury si pěstujeme sami ve vlastní mikrobiologické laboratoři.
Živé mikroorganismy mléčných kultur se v mléce začnou množit.
Jogurt i zákys zakysávají přímo ve skleničce, bez konzervantů a s vysokým obsahem vápníku a bílkovin.
Mléko v jogurtech je nehomogenizované. To znamená, že v něm necháváme od přírody nerovnoměrně rozložený tuk. Při zakysávání ve skleničce se tuk usazuje do horní vrstvy jogurtu. Zákys obsahuje mléko homogenizované, ve kterém tuk rovnoměrně rozmělňujeme, abychom udrželi jeho tekutou konzistenci.