Jogurty

 

Za náš jogurt se rádi zaručíme. Je totiž z nehomogenizovaného plnotučného mléka, zahuštěné pouze sušeným odstředěným mlékem. Navíc je vyráběn pomocí pečlivě vybrané směsi bakterií mléčného kvašení. Jeho tuhá konzistence a lahodná chuť jsou zaručeny pečlivým výběrem použitých surovin. Díky tomu je bohatým zdrojem na potřebné bílkoviny a vápník.


Proces takzvaného vlastního zrání jogurtu probíhá až přímo ve sklenici. Tím vzniká vrstva jogurtu, vysoká cca 5 mm, obsahující téměř veškerý mléčný tuk. To může i přes obsah tuku 3 g na 100 g výrobku u bílého jogurtu a 2,8 g na 100 g u ovocného jogurtu, vyvolat pocit tučnosti. Pro získání nízkotučného jogurtu s obsahem 0,5 % tuku, stačí pouze odstranit tuto horní vrstvu.

 

www.jogurtyveskle.cz

 

Naše jihočeské jogurty

 

bily.jpg

Jogurt bílý

 boruvka.jpg

Jogurt borůvka

coko-orisek.jpg 

Jogurt čoko-oříšek

jahoda.jpg 

Jogurt jahoda

malina-ostruzina.jpg

Jogurt malina-ostružina

malina.jpg

Jogurt malina

merunka.jpg

Jogurt meruňka

visen.jpg

Jogurt višeň